HomePitanjaKontakt

Kristali kao živa bića


Kvarc

Da bi smo mogli uopće razumjeti kako i zašto kristali djeluju na čovjeka, trebamo u prvom redu reći nešto više o njihovom porijeklu i funkciji u ovoj našoj biosferi.
Prema hermetičnim učenjima, od samog početka postojanja planete Zemlje paralelno su se razvijala 4 lanca života:

bullet  Minerali
bullet  Biljke
bullet  Životinje
bullet  Ljudi

Moramo shvatiti da se ovdje radi o mnogim milijardama godina, a da su evolucijski procesi i pripadajuće transformacije bile raznolike, svjedoče mnogi znanstveni dokazi o najrazličitijim bićima koja su egzistirala na ovoj planeti. Tako znamo za veliki broj dinosaurusa, ogromnih lignji, školjkaša, najrazličitije vrste algi, divovske vegetacije itd…
Također se mijenjala i litosfera Zemlje, unutarnja i vanjska. Tako su u utrobi zemlje pod najrazličitijim zakonitostima sazrijevali razni minerali, kristali i ono što danas zovemo dragim kamenjem tj. draguljima.
Minerali su u svom razvoju kroz milijune godina razvili vlastitu hijerarhiju. Tako su mnogi od njih postali nevjerojatne forme posebne teksture, loma svjetlosti, boje i oblika.
Takve posebne minerale danas nazivamo kristali i dragulji.
Ne treba niti pomisliti da su minerali i kristali prošli svoje evolutivne transformacije samo u ovom, nama poznatom materijalnom svijetu. Materijalni svijet je samo specifična gustoća i brzina protoka te odnosa elektrona, protona i neutrona unutar atomske jezgre. Mnogo brže akcije unutar atoma stvaraju i drugačije spektre zakonitosti, a time i drugačije paralelne ravni postojanja.
Hermetična učenja osim ovog našeg poznatog svijeta fizičke materije poznaju još i suptilnije svjetove. Oni ih nazivaju:

bullet  Materijalna razina
bullet  Astralna razina
bullet  Mentalna razina
bullet  Duhovna razina

Tako su minerali dijelove svoje evolucije prolazili i kroz neke od ovih suptilnijih razina baš kao i biljke, životinje te ljudi da bi na kraju u ovome trenutku svojim fizičkim izgledom postojali kao nama poznati kristali i dragulji.